För ett par månader sen kom jag i kontakt med Weddingstories, en sajt som sammanställer allt man behöver veta om och kring ett bröllop.  Sandra är grundaren till Weddingstories och bröllopskoordinator. Hon har även gästat Aftonbladet Tv-studio inför då stundande kungliga bröllopet mellan  Prins Harry och Meghan Markle. Jag blev nyfiken på hennes vardag och bestämde mig för att göra en kort intervju med henne.

bröllopskoordinator stockholm

 

Hej Sandra! Berätta lite om dig själv och Wedding Stories.

Hej Melodi, tanken om Wedding Stories kom till när jag själv skulle gifta mig. Jag hade knappt varit på ett bröllop och när min numera man gick ner på knä och vi skulle planera vår stora dag  var det några frågor jag slogs av. Hur vet man vilken typ av bröllop man vill ha och var börjar man?

Vad jag snabbt fick erfara var att den information kring bröllopsplanering jag försökte tillgodogöra mig var dålig. Jag fick också leta på många olika ställen då ingen sida hade den informationen jag ville ha och den kändes inte heller komplett. Med en bakgrund som journalist verksam inom tv-branschen började tanken på Weddingstories.se att växa fram. I takt med att vi själva försökte hitta all information om hur man gör när man ska planera ett bröllop blev det allt tydligare. I september 2015 ägde vårt bröllop rum och Weddingstories.se är numera resultatet.

 

 

Wedding Stories är till både för de som ska gifta sig, man får svar på alla de frågor jag själv sökte efter men också till för bröllopsgäster. Vad betyder de olika klädkoderna? Vad förväntas av en toastmaster eller toastmadame? Vad kan jag ge i bröllopspresent? Var hittar jag min bröllopsklänning? Allt ni behöver svar på finns hos oss.

Det kommer hela tiden upp nytt innehåll och jag gör också intervjuer med par som redan gift sig och andra personer verksamma inom bröllopsbranschen. Allt för att inspirera blivande bröllopspar. Min förhoppning är att Wedding Stories ska vara den självklara platsen att börja på när man ska planera sitt bröllop.

Vi har också några härliga bloggare såsom Bridezilla to be, vars resa mot altaret ni får ta del av.

Vilka fler tjänster erbjuder du? Hjälper du även till att planera bröllop rent fysiskt? Visst gör jag det. Inte primärt men jag har några bröllopspar jag hjälper. Då sätter jag mig med bröllopsparet och går igenom hur de ligger till i sin planering, går igenom vad de tycker är deras prioritet och därefter pratar vi om vad de kan tänkas behöva hjälp med. Det kan vara alltifrån att bara vara ett bollplank i hur man ska gå tillväga i sin bröllopsplanering till ta fram förslag på bröllopslokaler till andra leverantörer till att vara med och hjälpa till på plats under själva bröllopsdagen.

Innan vi avslutar, kan inte du berätta om hur det gick till då du blev friad till? Självklart, det var en septemberkväll i Barcelona. Vi hade åkt dit tidigare på eftermiddagen och jag anade ingenting. Efter en kväll på stan med romantisk promenad i hamnen, en massa bubbel och god mat gick vi upp till en lägenhet vi hyrde i deras Gamla Stan. Jag skulle göra mig i ordning för kvällen och stod i badrummet när min kille kom in. Jag minns inte allt i detalj pga blev så chockad och det var helt oväntat men minns att han helt plötsligt stod på knä och höll fram en ask i sin hand.

Jag förstod ingenting utan frågade vad han höll på med “Friar du?” utbrast jag, som om det inte var uppenbart.. Han hade varit runt och tittat på ringar i hela stan och lärt sig allt om diamanter och dess klarhet. Han hade även med sig min syster för att hitta den för mig perfekta ringen.. När jag väl fattade vad han höll på med så svarade jag ja och i år kommer vi fira vår tredje bröllopsdag. Ringen han friade med är densamma som sitter på mitt finger idag, en enstensring med en diamant i vitt guld som han köpt vintage.

Tack Sandra för att du tog dig tiden att svara på frågorna!

Här kan ni se Sandra m.fl på Aftonbladet TV inför Prins Harry & Meghan Markle bröllop!

klädkod bröllop