På Fotografiska i Stockholm blev jag utsedd till Svensk mästare i bröllopsfotografering. Vilket fantastiskt fint pris att ta emot! Känner mig väldigt hedrad att kunna titulera mig som Sveriges bästa bröllopsfotograf.

SM i fotografi

Priset delades ut av Svenska Porträttfotografernas förbund 19 oktober 2019.

125 fotografer deltog i årets SM med totalt ca 700 bilder fördelade över de tio kategorierna och drygt 200 bilder gick vidare till finalen. Bilderna bedöms av en Internationell jury om 5 personer från större Europeiska fotografförbund.

Bröllopsfotograf?

– Nej tack, eller?

Det har inte alltid varit självklart för mig att fotografera bröllop. Det är en intensiv dag för alla inblandade; från brudpar och gäster till alla leverantörer som florist och fotograf. Om fotografen missar att fånga ett viktigt ögonblick på bröllopet så är det för alltid borta. Så det gäller att vara riktigt bekväm och snabbtänkt med sin kreativitet.

Min första bröllopsfotografering var jag jättenervöst. Jag sov inte på hela natten och kunde knappt få i mig frukost på morgonen. Jag svor att jag aldrig mer skulle ta fler bröllopsuppdrag, det skulle vara min första och sista gång. Men jag hade fel. Efter första bröllopet fick jag mersmak, ju fler bröllop jag fotograferade desto roligare blev det. Idag kan jag inte tänka mig att inte fota bröllop. Det är otroligt givande; det tillåter mig att träffa människor som står inför en av de största händelserna i livet, jag får fånga glädjetårar och gapskratt och bröllopsfotografering utmanar mig att utveckla mitt skapande.

För mig innebär vinsten i SM i fotografi att jag får delta i världsmästerskapet i bröllopsfotografering som går av stapeln i mars 2020 i Italien. Naturligtvis kommer hålla bloggen uppdaterad om hur det går.

Bästa bröllopsbilden?

Så vilken bild vann? Jo, det var bilden jag tog under Julia och Jonatans bröllop i Uppsala i somras (2019) Jag hade en idé  under porträttfotograferingen om att jag ville ta en bild när de båda var under brudslöjan. Men fick inte till bilden som jag ville, så jag kröp under brudslöjan med paret. Så där stod vi alla tre under slöjan och fnissade – måste ha sett jätteroligt ut.

– Nä  nu får ni hångla..med mig här bredvid er!

Precis innan kyssen så knäppte jag bilden nedan.

Kom i kontakt med mig HÄR eller skicka en e-post melodi@melodifoto.se