Jag har fått en del frågor om brudbuketten som jag använde på stylade fotograferingen med Athena i Los Angeles. Jag gjorde den själv, spenderade ca 450 kr och ca 20-30 minuter. Se videon hur jag gör! Jag delar också mina bästa tips hur du ska tänka innan du inhandlar blommor.

Jag vill börja med att skriva att jag är absolut ingen florist och kan knappt namnet på de blommorna köpte. Jag utgick ifrån det jag tyckte var vackert

Sätt ihop buketten

 1. Börja med dem viktigaste blommorna först. Mörkröda blommorna och ljusrosa rosorna fick bli kärnan i buketten. Sedan utifrån det byggde jag ut buketten.
 2. Buketten byggs  ut sidleds med gröna blad och andra vildvuxna blommor.
 3. Varva med gröna växer i själva buketten, inte bara på sidorna som man brukar göra med traditionella buketter.
 4. Spara gröna växter med  längsta stjälkarna till sist. Placera dem i bukettens ytterkant. Det ger intrycket att buketten är större.
 5. Skapa symmetri. Placerar du en ros på höger sida så ska det finna en ros på vänster sidas. En anledning är att buketten inte ska ha en fram eller baksida.
  På så sätt så är den lika vacker oavsett hur du håller den. En annan anledning är att människan uppfattar någonting som vackert när det finns symmetri.
 6. Klipp stjälkarna ganska korta. Jag klippte dessvärre inte tillräckligt mycket vilket gjorde att Athena inte kunde hålla buketten nära kroppen eftersom stjälkarna var i vägen.
 7. Använd gummisnodd och snöre för att hålla ihop buketten. Använd sidenband för att täcka över de.
 8. Ha roligt och testa dig fram! Blir det inte bra så kan du alltid börja om.

Fler tips? Scrolla ner! >>

fotograf bröllop uppsala

Färgskala

En bra utgångspunkt är att utgå från färgtemat på bröllopet och/eller brudklänningen. Använd komplementfärger för att få buketten att ”poppa” eller neutrala toner för att lyfta fram tema-färgerna. Själv valde jag utgå från vinröda blommor för att stärka de röda detaljerna i Athenas klänning.

Stilen

Välj blommor som förstärker ert bröllopstema.  Jag ville förstärka lyx-bohemiska temat därför kändes en vildvuxen bukett helt rätt och blommorna är inte typiska “bröllopsblommor”. Det skulle nästan upplevas som om bruden själv plockat ihop sin bukett.

brröllopsfotograf uppsala

Min bukett

 • Blandade gröna växter ca 10-15 st
 • Hyperikum 5 st
 • Alstroemeria 9 st
 • Rosor  12 st
 • Krysantemum 4-5 st

Lycka till!

Porträttfotograf