Hur kan du säkerställa att du får de bilderna du önskar på din bröllopsdag? Jag har listat fyra saker som är viktiga att ha koll på.

Bröllopfotografens stil

Väj fotograf som tar de typ av bilder ni gillar. Kort och gott; en fotograf gör en tolkning av bröllopet. Tolkningen utgör grunden för  hans/hennes bildstil. Om ni gillar ljusa bilder så välj en fotograf som tolkar sin omvärld på det sättet. Gillar ni ögonblicksbilder ska ni välja en fotograf som har fingertoppskänsla för det.

En fotograf som har en helt annan bildsspråk än vad ni gillar kommer ha väldigt svårt att leverera de typ av bilder ni önskar. Som kund kommer ni bli väldigt besvikna och fotografen kommer slita av sig håret för att försöka få till stilen som han/hon inte bemästrar.

Viktigaste bröllopsbilderna

Alla bröllop och brudpar har olika önskemål, därför är det viktigt att ni är tydliga med era önskemål. En rutinerad bröllopsfotograf  kommer ta reda på alla era önskemål och krav. Om ni mot förmodan inte har dialog om det med er fotograf så kan ni göra en lista med de viktigaste bilderna ni absolut inte vill vara utan. Ge listan till  fotografen i god tid så att han eller hon har chansen att vara tydlig om något önskemål inte funkar.

bröllop svartsjö slott

Er bröllopsdag

Dela med er av ALLT kring bröllopet. Ju mer bröllopsfotografen vet om ert bröllop desto bättre kan fotografen planera och maximera sin tid med er. Inte minst få en bättre känsla för ert bröllop. Berätta om er dag ( körschema), tema, antal gäster, klädkod, färger, överraskningar m.m. Man kan helt enkelt inte dela med sig för mycket – Sharing is caring!

Bröllopsdetaljerna

Har ni vackra detaljer som ni har lagt ner mycket tid och kärlek på att ordna? Planera in att även dessa ska fotograferas. Även om fotografen är på plats flera timmar så är det inte säkert att man hinner fotografera detaljerna om det inte planeras in. Ha t. ex  inbjudningskort, ringar och tärnornas buketter m.m nära till hands. Små detaljer kan man glömma snabbt. Därför kan det vara kul att ha de dokumenterade på bild.

Har du några frågor eller vill komma i kontakt med mig? Mejla gärna mig eller ställ en fråga i kommentarsfältet.