Kameran ser allt, även den där sura minen som du försöker dölja bakom Colgate leendet. Så här bjuder jag på tre tips som har inget med smink, kläder eller posering att göra. Snarare hjälper tipsen dig att behålla lugnet, njuta av fotograferingen och få fantastiska bröllopsbilder.

1. Vätskeersättning

Konstigt va? Men helt sant. Jag tar det innan en bröllopsfotografering för jag VET att det kommer inte finnas tid för att luta sig tillbaka och njuta av en iskall läsk i sommarvärmen. Om jag inte har tid att ta det lugnt mellan varven så kan jag lova att brudparet inte heller kommer att ha det.

2. Planera in en rast

Om man inte planerar in en rast så kommer den inte bli av. Planera  15-20 minuter rast.  Passa på att kissa och äta en mindre mellanmål. Det  brukar göra susen för humöret och stressnivån.

3. Akutväskan

Akutväskan ska med överallt! Den innehåller det som kommer bli skillnaden mellan bra och dåliga bilder:

  • Puder: det blir svettigt i brudklänning och kostym. Så pudret kommer komma till nytta under fotograferingen
  • Vatten: En flaska vatten. Nått så enkelt kan rädda en hel fotografering när svensk sommar bjuder på 30 graders värme.
  • Proteinbars: Ni kommer få blodsockerfall och då blir det oftast sura miner som kameran snabbt fångar upp. Tur att ni har snacks med er som ni kan äta i farten, eller hur?
  • Våtservetter: Smutsiga skor, läppstiftsmärken efter massa pussar från porträttfotograferingen, kladdat med proteinbaren, ja anledningar är många. Tack och lov för våtservetten.

fotograf bröllop svartsjö slott